Könyvbemutató

blog-img-10

Könyvbemutató Csíkszeredában

Facebook esemény: Link 

 
 
Szikszai Mária könyvének bemutatójára 2023. szeptember 20., szerdán, 17 órától kerül sor a Hargita Megyei Kulturális Központ Pinceklubjában.

A kiadványt B. Kovács András és a szerző ismertetik, továbbá jelenlétével megtisztel Sorbán Angella, a Scientia Kiadó igazgatója is.
Házigazda Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ menedzsere.
 
Ízelítőül íme a szerző ajánlása: „Mindannyiunknak vannak történeteink, amelyeket írásban, szóban vagy más formában megfogalmazunk és forgalmazunk az életünk során. Ez itt egy olyan személy története, aki szinte teljesen végigélte a 20. századot: 1916-ban született, megélte az 1989-es fordulatot is. Látta kibontakozni 1990-ben azt az új világot, amelyről korábban csak álmodni lehetett Romániában. Egy pap története, aki csak ember akart lenni – ahogy ő maga fogalmazott saját magáról. Az ő története azonban egy kicsit az enyém is lett, mióta megismertem, hiszen kicsit másképp szól az én történetem is azóta, hogy megismertem az övét. ... Az utazás, amelyre az olvasót hívom, egy antropológiai utazás, ám ez nem térben, hanem időben történik: ezek az iratok időbeli utazást kínálnak egy mára már letűnt világ kultúrájában.”